Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Verslag vrouwenreis: dankjewel Rehoboth!

"Op vakantie begint mijn dag altijd met een blik door het raam: en schijnt de zon al?" Melissa Wesselius schreef een verslag van een indrukwekkende reis naar Rehoboth.

Op vakantie begint mijn dag altijd met een blik door het raam: “en schijnt de zon al?” Voordat ik aan de dag begin eerst even een gebed hoe dankbaar ik ben voor alles wat ik heb. Ik bid voor belangrijke dingen en mensen om me heen. Namibië ligt op dezelfde aarde, er schijnt dezelfde zon en ze geloven in dezelfde God. Maar hoe kan het toch dat ik nu na een paar dagen terug in Nederland het nog niet helemaal kan bevatten? Toen ik door Block E liep dacht ik: dit is de wereld op zijn kop. Realiseer ik me wel waar ik iedere dag voor dank? En hoe kan ik soms vergeten te danken voor alles wat ik heb? 

God heeft me echte, pure liefde laten zien. Dansende kinderen op blote voeten in het zand, een liefdevol gebed voor een tiener die haar identiteit moet vinden midden in deze boze stad, schoolkinderen met liefde aanspreken op hun schoolverzuim. Dit alles vanuit één grote bron, onze liefhebbende Vader in de Hemel. Die al zijn kinderen ziet en al zijn kinderen in het oog heeft. De dames van de vrouwenreis, de jonge tienermoeder uit de naaldwerkgroep, het Nederlandse kind dat zijn vriendjes en vriendinnetjes moest achterlaten, omdat ook hij zijn steentje mag bijdragen in Namibië. 

Bedankt Rehoboth dat je me liet zien dat het een wonder is dat we eten hebben. Dat ik als oudere zus niet op zoek hoef te gaan naar eten, maar dat U het aan ons geeft. Bedankt dat ik als kind kon kiezen in welke jurk ik naar school ging en dat ik welkom was in een klas waar de juf al op mij wachtte. Bedankt Heer dat wij een streng alcoholbeleid hebben in Nederland, zodat niet iedere jongere die het moeilijk heeft heel gemakkelijk aan alcohol komt. 

Maar mijn allergrootste Dankie zeg ik voor de zegen van het RKC. Dank U wel dat U HOOP geeft. Hoop voor de jongeren die er met hun pet naar gooien. Bedankt dat er liefdevolle medewerkers zijn die ze in het oog hebben, ze confronteren met het Woord, ze laten zien wat liefde is, de deuren van het RKC openstaan en ze altijd welkom zijn en ze hun vertellen: je bent geliefd. Maar ook is er aandacht voor de allerkleinsten en mogen ze met ‘inkleursels’ (krijtjes) misschien wel voor het eerst in hun leven een tekening kleuren. 

Bedankt dat U ze helpt bij het inzetten van hun talenten en gaven ‘zang, dans, geduld, zachtmoedigheid, kookkunsten en creativiteit’, dat ze dit inzetten in Uw Koninkrijk. Doordat er geluisterd wordt naar Jezus’ stem, straalt Zijn liefde en licht door de mensen heen.

“Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb.” Matteüs 28:19-20

De vrouwenreis heeft me laten zien dat een ieder van Afrika tot Nederland talenten en gaven krijgt. De vraag is: “wat doen we ermee?” Dat is de grote les die ik heb mogen leren. We zijn samen Zijn lichaam. Ongelofelijk hoe dat mooi zichtbaar is in en op het RKC. 

Deze reis nodigde mij uit om - hup - meteen mee te bidden (in het Engels voor een onbekende tiener), gezamenlijk als groep geld in te zamelen voor twee paardjes voor kinderen met een beperking. Voor ons een klein beetje en voor hun een wonder!

Er gebeurde iets in mijn hart... “Jezus’ liefde is teenwoordig” (Jezus' liefde is alom tegenwoordig).

Deze herinneringen heb ik opgeslagen in mijn hart en zal ik nooit meer vergeten!

Dankie Jezus! 

zwembad

In maart 2016 vond de vrouwenreis plaats. Elf vrouwen waren tien dagen in Rehoboth en maakten kennis met de mensen van het René Kids Centre, de kinderen van Block E, de armoede van deze plek en de wonderschone natuur van Namibië. Een indrukwekkende reis vol tegenstellingen en levenslessen.

Bekijk de fotoserie

zwembadziekenhuis1ziekenhuiswarme maaltijdvriendinnenvoeten wassenschoolklasschoolkinderenoutreachopaomaopaondersteuningomasmaskermanknuffelenjongenhandgroepsfotogiraffeneline_nora
188