Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Vrouwenreis: gepraat, gedanst, gehuild, gelachen, genoten…

Wat een bijzonder gevoel toen we na een lange vliegreis uit het vliegtuig stapten en uitkeken over die eindeloze steppe! Wow, we zijn in Namibië! 


Namibië: 

Wat een prachtig land! Dankzij de regen die er afgelopen tijd veelvuldig is gevallen, is de natuur heel groen. Ik heb enorm genoten van de overweldigende natuur en de imposante landschappen. Bergen in allerlei soorten en maten, uitgestrekte vlaktes, diepblauwe meren, die typisch Afrikaanse bomen en struiken, inheemse planten en bloemen, giraffen, zwijnen, springbokken, zebra’s, gemzen, neushoorns, struisvogels, apen, krokodillen en al die andere mooie dieren, prachtige luchten, een schitterende sterrenhemel, mooie mensen…


Rehoboth, Block E: 

Helaas heeft Namibië een geschiedenis van uitbuiting en onderdrukking. De gevolgen daarvan zijn duidelijk te zien in Block E. Werkloosheid, armoede, honger, drankmisbruik met alle gevolgen van dien, erbarmelijke omstandigheden. We hebben het gezien, gehoord, gevoeld, geroken, ervaren. We kregen veel te verwerken. Ik voelde me ongemakkelijk vanwege mijn blank-zijn en “onze” schuld aan deze situatie. Ik was soms geschokt door wat ik zag en meemaakte en lag er soms wakker van. Wat een troosteloosheid en uitzichtloosheid! 

Maar… te midden van dat alles ontmoetten we ook mensen die zich uitstrekken naar God. Hem iedere dag danken voor Zijn liefde voor hen. Die Hem niet de rug toekeren en Hem de schuld geven van de ellende van alle dag, maar zich juist tot Hem wenden en het van Hem verwachten. Wat mooi om dit mee te maken en elkaar te herkennen als broers en zussen.

René Kids Centre:

En dan is daar dat prachtige paarse gebouw. Een plek van geloof, hoop en veel liefde. Waar kinderen kind kunnen zijn. Waar ruimte is voor ontwikkeling. Waar mensen geholpen worden. Waar uitzicht is op een beter bestaan. Waar mensen de ander liefhebben en willen dienen. Waar Jezus’ Licht en Liefde schijnen. Waar ik steeds moest denken aan een lied:

Laat dit huis gevuld zijn met wierook van aanbidding
laat dit huis gevuld zijn met de wolk van mijn geest
laat dit huis gevuld zijn met het brood van eeuwig leven
laat dit huis gevuld zijn met mijn geur
Want Ik wil wonen met mijn geest
en doorwaaien heel dit huis
ik wil het maken tot een tempel waar Ik woon.

Vrouwenreis:

“Wat ga je daar dan doèn?” Deze vraag kreeg ik steevast te horen als ik iemand vertelde dat ik naar het René Kids Centre in Namibië zou gaan.

Tja, wat hebben we gedaan? Gekeken, beleefd, ervaren, meegelopen bij allerlei werkzaamheden (en waarschijnlijk ook in de weg gelopen…), uitgedeeld, meegeleefd, zieke kinderen verschoond en geknuffeld, oude mensen verwend, tientallen pannenkoeken gebakken voor de jeugd, gespeeld, gepraat, geluisterd, gebeden, gezongen, gedanst, gehuild, gelachen, genoten…

Kleine druppels van liefde. Niet spectaculair. Maar als een druppel in een meer valt, ontstaat er een cirkel die zich steeds verder uitbreidt. Mijn gebed is dat onze kleine druppels zich hebben mogen voegen bij alles wat door het RKC gedaan wordt en dat de cirkel van Gods Liefde zich steeds verder mag uitbreiden in Block E, in Rehoboth, in Namibië. 

Coby van de Kolk

zwembad
Vrouwenreis

In maart 2016 vond de vrouwenreis plaats. Elf vrouwen waren tien dagen in Rehoboth en maakten kennis met de mensen van het René Kids Centre, de kinderen van Block E, de armoede van deze plek en de wonderschone natuur van Namibië. Een indrukwekkende reis vol tegenstellingen en levenslessen.

Bekijk de foto's

zwembadziekenhuis1ziekenhuiswarme maaltijdvoeten wassenschoolklasschoolkinderenoutreachopaomaopaondersteuningomasmaskermanknuffelenjongenhandgroepsfotogiraffen
188