Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Werken aan talent in de schoolklas

Het schoolprogramma is begonnen in 2009. Catherine is één van onze leerkrachten. Ze legt uit: "Kinderen tussen de 16 en 21 jaar die te oud zijn om naar de reguliere school te gaan, of die vanwege een leerachterstand niet terug kunnen, geven wij de gelegenheid om toch onderwijs te krijgen. Om te bepalen op welk niveau de kinderen zijn, doen zij een instaptoets.

We hebben vier leerjaren. In het vierde leerjaar krijgen zij één trimester les en worden zij vervolgens voorbereid op werksituaties. We gaan bij verschillende bedrijven kijken en zoeken een baan voor ze. De schoolklas wordt drie dagen in de week ’s morgens gegeven (van dinsdag tot en met donderdag). We beginnen met ontbijt, tijdens de pauze krijgen ze een appel of sinaasappel en aan het eind van de ochtend krijgen ze lunch.

De kinderen van klas twee en drie gaan ieder jaar op kamp. Zij doen klusjes op het centrum om 20 muntjes te sparen, waarmee ze dan op kamp kunnen. Nadat zij de kampmuntjes bij elkaar hebben gespaard, werken zij op het centrum voor muntjes om extra spulletjes te kunnen kopen in ons winkeltje (denk aan toiletartikelen, kleding, etc.)." 

Benoritha, 20 jaar, is één van de leerlingen in de schooklas. "Ik zit in het laatste jaar van de schoolklas. In dit jaar worden wij onder andere voorbereid op hoe we moeten solliciteren. Ook gaan we stage lopen. Ik heb vorige week één oriëntatie-stagedag gehad bij de Spar, een supermarkt in Rehoboth. De baas was zo tevreden dat ik aan het einde van de dag een baan aangeboden kreeg. Ik ben zo happy, nu kan ik zelf geld verdienen voor mijn kind van bijna 2 jaar. En op deze manier kan ik vooruitgaan."

Dat is natuurlijk waar wij het voor doen. Hoop voor de toekomst. Lees ook het verhaal van Charmaine en Gerard

Benoritha

188