Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Wilkin van der Kamp op het RKC

Afgelopen weekend vond er een conferentie plaats op het RKC met Wilkin van der Kamp. De Nederlandse spreker en schrijver en initiatiefnemer van Vrij Zijn-conferenties inspireerde met zijn ‘Zeven wonderen van het kruis’. 

Op de eerste van drie dagen werden kerkleiders toegerust, met als thema ‘eenheid’. Er zijn zo’n 80 kerken in Rehoboth, waarvan we zo hopen dat zij mensen zullen inspireren om hun leven te veranderen. In de twee dagen erna waren er twee middagsessies. Zo’n honderd mensen waren naar het centrum gekomen.

Wilkin van der Kamp was voor het eerst op het RKC. “Het was heel gaaf om hier te zijn”, zegt hij. “Toch zijn we geschrokken. Zoveel mensen die emotioneel zijn doodgeslagen.” 

“Tijdens het weekend ging mijn vrouw naar de kinderafdeling van het ziekenhuis in Rehoboth. Een babymeisje was gevonden tussen straathonden die - geloof het of niet - zich over het baby'tje ontfermd hadden. De harde werkelijkheid van de schrijnende armoede in deze stad. Het René Kids Centre maakt hier echt verschil. Dankbaar dat we hier mogen zijn. Ik ben trots op de Nederlanders die huis en haard hebben verlaten om hier te helpen.”

Een vrouw liep een dag lang om de conferentie bij te kunnen wonen. Een meisje van 9 liftte zich 200 kilometer naar het RKC om haar vader een broek te brengen waarmee hij de conferentie op een ‘fatsoenlijke’ manier kon bezoeken. Een meisje paste op haar zusje, zodat mama de bijeenkomsten kon bijwonen. Dit is Afrika. 

“God heeft mij gisteren genezen van mijn doofheid aan mijn oor", zegt een vrouw dolblij. Ze was tien jaar doof! Er wordt een feestje gevierd op straat. Tijdens een bijeenkomst op de conferentie die plaatsvond op ons centrum gisteren, is ze genezen.

188