Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Het centrum

In 2009 startte de bouw van het Kids Centre en in 2014 is de bouw afgerond. Het Centre is het centrum van onze activiteiten, zoals jongerenavonden, de Kidsclub, naaldwerkgroepjes, en sport. Naast een grote centrale zaal, bestaat het centrum uit klaslokalen, gastverblijven, een professionele keuken en sportvelden. Op de sportvelden staat een pannakooi en kan netbal en basketbal gespeeld worden.

Er werken zestien lokale medewerkers op het RKC, zij hebben de volledige verantwoordelijkheid over de verschillende programma's. Ons streven is om hen daar zoveel mogelijk in te ondersteunen. Dit levert een prachtige dynamiek op tussen Namibië en Nederland. 

We streven er ook naar zoveel mogelijk werkgelegenheid voor de gemeenschap zelf te creëren. Mede om die reden is er grond aangekocht en zijn we gestart met een agrarisch project. Naast het bieden van onderwijs willen we ook ondernemerschap stimuleren.

Het is een drukte van belang op het RKC. Wekelijks komen honderden kinderen naar de Kidsclub. Dagelijks hebben we meerdere schoolklassen voor kinderen die geen mogelijkheid hebben in het reguliere onderwijs mee te draaien. Dertig kinderen zitten in een huiswerkklas, zo’n 75 jongeren komen iedere vrijdagavond naar onze Youth Night. Het bruist van de activiteiten en veel kinderen en jongeren komen steeds regelmatiger.

headbk
 

Een rondleiding

Het RKC bestaat uit een grote centrale zaal, klaslokalen, huisjes voor de medewerkers en sportvelden. Op het RKC vinden dagelijks allerlei activiteiten plaats. 

Bekijk de video

207