Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Hoe het begon

In 2007 bezocht voormalig marathonschaatser René Ruitenberg het stadje Rehoboth in Namibië. In de armste wijk, Block E, ontmoette hij een bijzondere vrouw die zelf niets had, maar alles gaf. Oma Magdalena Kanana leefde vanuit haar eigen uitzichtloze situatie voor de hoop van de nieuwe generatie. 

Oma Magdalena gaf al haar tijd, aandacht en zorg aan de kinderen in de wijk, die doorgaans opgroeien zonder vader en moeder. Van generatie op generatie eindigen ouders als drankverslaafde en vluchten ze voor hun verantwoordelijkheden. Er is al generaties lang geen perspectief op een ander leven dan het leven op de vuilnisbelt en in de goot. Er is geen werk en geen geld voor onderwijs.

Oma Magdalena organiseerde Kidsclub waarbij ze de kinderen over de liefde van Jezus vertelde en ze te eten gaf. Zelf had ze bijna niets. Geen geld, een slechte gezondheid en vaak niet eens iets te eten. Ze vertrouwde in alles op haar Heer en in dat vertrouwen kon ze veel meer doen dan René en zijn vrouw Mirjam voor mogelijk hielden. En dat vol vreugde en met haar aanstekelijke humor.
 

Schril contrast

Voor René een schril contract met hoe zijn leven er lange tijd had uitgezien. Als marathonschaatser won hij vele prijzen en leefde hij als een sportheld, maar tot hoeveel zegen voor anderen was hij geweest? De drang om Oma Magdalena te helpen in haar missie een kindertehuis op te starten, liet hem niet meer los.

In het voorjaar van 2009 begon de bouw van het René Kids Centre, dat op sterke aandrang van de oude oma zo moest gaan heten. Ze heeft zelf het fundament gelegd en letterlijk ook alleen het fundament kunnen zien. In augustus 2009 overleed ze aan leverkanker. Haar lichaam was helemaal op, maar haar geest leeft voort.

Haar passie om kinderen een betere toekomst te geven heeft zo aanstekelijk gewerkt, dat haar werk voort blijft gaan. Inmiddels doen honderden kinderen mee aan programma’s bij het RKC, van onderwijs tot sport en werkgelegenheid. Er is hoop in Block E.

206