Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85
 • RD7A9515

  Recordopbrenst RKC Prestatietocht

  Vrijdag vond de cheque-uitreiking plaats van de RKC Prestatietocht 2017. Nadat alle donaties zijn binnengekomen en opgeteld, komen we op een einduitslag van 82.934 euro! Naast de onvergetelijke tijd en geweldige ervaring is dat een ongelofelijk opbrengst.

  Lees meer  

 • gh-1

  Laudame fietstoer voor finance professionals

  Actief in de financiële sector en houd je van fietsen? Onze partner Laudame Financials organiseert op 13 mei a.s. een leuke netwerk-fietstoer door het Groene Hart, waarbij de opbrengt voor het René Kids Centre is. 

  Lees meer  

 • Mathijs2

  "Er zijn genoeg moeilijke momenten die ik niet snel meer zal vergeten"

  Eind 2016 keerde Mathijs Wallenburg terug naar Nederland, nadat hij twee jaar werkzaam was op het René Kids Centre. Een reis vol indrukwekkende ervaringen. 

  Lees meer  

 • johannes

  Johannes had een alcoholprobleem, nu een baan

  Verandering gaat vaak langzaam, maar soms is het er van het één op het andere moment. Zoals bij Johannes. Hij leeft het leven dat velen leven in Block E. Maar op een dag werd alles anders. Nu heeft hij een baan en is hij trots.

  Lees meer  

 • IMG_3409

  Schaatsen!

  In Rehoboth kunnen ze zich er maar weinig bij voorstellen, maar de Nederlandse fans van het René Kids Centre zijn in de ban van schaatsen. Zo vindt vrijdag de eerste manche van de RKC Prestatietocht plaats op de Weissensee in Oostenrijk. En gaf René Ruitenberg onlangs nog een clinic aan onze partner Uniglobe.

  Lees meer  

 • Block_E-67

  "Hulle het diep in my hart ingekruip"

  Ruim drie jaar lang verbleef Hanneke Veldhuis in Namibië, maar nu is ze terug in Nederland. Ze werkte vooral als leerkracht in de huiswerkklas. “Het heeft mij een rijk mens gemaakt. Een tijd vol uitdagingen, dat wel. Op sommige momenten heb ik me machteloos gevoeld.”

  Lees meer  

 • 17-001-facebook_RKC_uniformen-2

  Spontane inzamelactie levert 106 uniformen op

  Veel kinderen in Block E willen naar school, maar kunnen het benodigde uniform niet betalen. Daarom startten we vorige week een actie om die kinderen toch naar school te kunnen laten gaan. Maar liefst 106 kinderen zijn geholpen!

  Lees meer  

 • DSC02737

  Actie voor schooluniformen

  Op 9 januari is de zomervakantie in Namibië weer voorbij en zullen de scholen weer beginnen. In die eerste weken komen er veel oma’s, moeders, tantes en kinderen naar ons toe, vragend om hen te helpen aan een schooluniform. De kinderen zijn verplicht om in een uniform naar school te komen. Maar in Block E kan niemand dat betalen. Voor 18 euro kun jij vandaag nog helpen.

  Lees meer  

 • jj

  Kind van ‘oma’, ouders voor het RKC

  Zijn moeder Magdalena Kanana stond als inspirator aan de wieg van het René Kids Centre. Zeven jaar na haar overlijden neemt Jakobus Dreyer samen met zijn vrouw Johanna intrek op het centrum. In het huisje dat voor ‘oma Magdalena’ gemaakt was, maar nu voor hen is bedoeld.

  Lees meer  

 • Schermafbeelding 2016-12-22 om 13.01.00

  Laudame Financials omarmt het RKC

  Het René Kids Centre kan alleen bestaan met steun van heel veel mensen. En bedrijven. Sinds kort steunt Laudame Financials het René Kids Centre, een bedrijf dat 100 interim financials bij 80 verschillende opdrachtgevers aan het werk heeft. "We willen graag van betekenis zijn." Laudame combineert het leveren van kennis met het meedoen aan acties en fondswerving. Tientallen medewerkers zijn betrokken bij het project.

  Lees meer  

 • IMG_6221

  Een reis vol waardigheid

  Jack Esselink reisde in november met een groep ondernemers naar Namibië. "Er zijn reizen die na 3 dagen werken al weer heel ver weg lijken en er zijn reizen die een hele lange tijd in je geheugen gegrift blijven staan. Mijn recente reis naar het RKC in Namibië behoort zeker tot die laatste categorie."

  Lees meer  

 • DSC07676 kopie

  400 mensen krijgen gratis medische check

  Samen sterk! Afgelopen weekend is er een vierdaagse Medical Outreach gehouden in het René Kids Centre, vanuit een kerk uit Rehoboth. Er waren privé-artsen en verpleegkundigen vanuit Rehoboth en vanuit Zuid-Afrika. Deze artsen en verpleegkundigen gaven de mensen uit Block E een gratis doktersconsult. Zonodig kregen de mensen ook medicijnen of werden ze doorverwezen. 

  Lees meer  

188