Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85
 • nieuwsbrief

  Nieuwsbrief oktober 2018

  De nieuwsbrief van oktober is verstuurd naar iedereen in ons adressenbestand. Deze nieuwsbrief is vanaf nu ook online te lezen. In deze editie onder meer een verslag van de RKC Jongerenreis en een interview met James Abram. Hij werd geraakt door de gebrokenheid van de jeugd uit Rehoboth, met name die uit Block E en zei vervolgens volmondig ja toen Jeffrey hem vroeg of hij met de jeugd bij het RKC wilde werken.

  Lees meer  

 • ict rkc2

  RKC Namibië en Nederland ook op IT-gebied ‘volledig in verbinding’

  Tussen het RKC-team in Namibië en Nederland wordt veel samengewerkt. Informatie wordt gedeeld en er vindt regelmatig overleg plaats. Dan zijn goede communicatielijnen belangrijk, tegenwoordig gaat dat veelal online. Daarom werd dit jaar de ICT op het RKC naar een hoger plan gebracht.

  Lees meer  

 • structuur2

  Blog: RKC Jongerenreis

  Een groep van 15 deelnemers is op dit moment in Namibië voor de RKC Jongerenreis. Speciaal voor het thuisfront houden ze een online blog bij, waarin ze dagelijks hun belevenissen delen. 

  Lees meer  

 • IMG_6094

  Jaarverslag over 2017 online

  Het jaarverslag van het René Kids Centre over 2017 staat online. Wij zijn volledig afhankelijk van giften en daarom vinden we het belangrijk om zo volledig mogelijk te rapporteren over onze activiteiten en financiën. Het jaarverslag is nu online te lezen. 

  Lees meer  

 • WhatsApp Image 2018-06-15 at 10.24.50

  11,50 euro voor een warme deken tijdens nachtelijke vrieskou

  In Namibië is het nu winter en 's nachts kan het zelfs vriezen. De bewoners van Rehoboth leven veelal in ‘blikkies’ die zomers de warmte niet tegen houden, maar ’s winters ook niet bestand zijn tegen de kou. Vooral ouderen hebben hier last van en overlijden zelfs door de kou.

  Lees meer  

 • 17264413_1871334539745362_1106659845847482407_n

  Ook de inschrijving voor de RKC Vrouwenreis 2019 is geopend

  In het voorjaar van 2019 organiseren we voor de vierde keer een vrouwenreis naar Namibië. Op deze reis gaan we met (maximaal) 16 vrouwen naar het René Kids Centre in Rehoboth. Het is vanaf nu mogelijk je in te schrijven voor deze inspirerende en onvergetelijke reis. 

  Lees meer  

 • DSC_2086

  Schrijf je in voor de RKC Reis 2018

  Spreek ál je zintuigen aan tijdens een wonderlijke reis in het mooie Namibië. Ook in 2018 staat de RKC Reis op het programma. Een unieke mogelijkheid om de sfeer op het René Kids Centre te proeven, mee te voelen met de problematiek van Rehoboth en het mooie land met eigen ogen te zien.  

  Lees meer  

 • thumb agra

  Geloof, hoop en liefde op het Agra-project

  In Nederland staat de lente voor de deur. De eerste zonnestralen tintelen op je huid, de bloesems aan de bomen kondigen vrolijk een nieuw seizoen aan. In Namibië staat het winterseizoen juist voor de deur. Op het agra-project maken Janwim, Herma en de medewerkers zich op voor dit nieuwe seizoen én wordt de balans opgemaakt van het afgelopen seizoen.

  Lees meer  

 • structuur

  Hernieuwde RKC-structuur: terug naar de basis

  Het René Kids Centre werkt sinds januari 2018 vanuit een hernieuwde structuur. 2017 was een jaar van herbezinning. Wat was ook alweer Gods plan met het RKC, hoe is het begonnen en waar wil Hij het RKC voor gebruiken? We gingen terug naar de basis en werken sinds januari 2018 vanuit een hernieuwde structuur.

  Deze nieuwe structuur betekent dat meer taken en verantwoordelijkheden overgedragen zijn aan de medewerkers in Namibië. Uitgangspunt is om gebruik te maken van de gaven en talenten die in Namibië aanwezig zijn. Ze krijgen zo steeds meer verantwoordelijkheid en groeien in zelfvertrouwen. Dit sluit helemaal aan bij de visie van het RKC om mensen en kinderen te laten ervaren dat ze waardevol zijn in Gods ogen.

  Lees meer  

 • thumb

  Eenheid en verbinding

  Van 12 tot en met 20 februari was René Ruitenberg in Namibië. Doel van de reis was om de voortgang van de verschillende projecten te bekijken. De nieuwe structuur van het RKC heeft de afgelopen maanden vorm gekregen en begin februari zijn alle (vernieuwde) programma’s op het RKC van start gegaan. Met succes. René kijkt terug op een waardevolle week in Namibië.

  Lees meer  

 • IMG_4329

  5 redenen waarom je de RKC Jongerenreis niet mag missen

  Marieke Broeksema (20) ging in 2016 mee met de RKC Jongerenreis. “Deze reis kán je leven niet veranderen, deze reis gáát je leven veranderen”, denkt de enthousiaste oud-deelneemster. Ze geeft je vijf redenen waarom je deze reis niet mag missen.

  Lees meer  

 • dans

  Dans!

  Dit zijn Christina (15), Indileni (13) en Frans (12). Twee zusjes en een neefje. Deze drie kinderen wonen alleen, zonder ouders. We schreven erover in onze nieuwsbrief. Ondanks alles dansen ze. Veel, vaak en prachtig. Bekijk hier het filmpje.

  Lees meer  

188