Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85
 • groepsfoto

  Verslag vrouwenreis: dankjewel Rehoboth!

  "Op vakantie begint mijn dag altijd met een blik door het raam: en schijnt de zon al?" Melissa Wesselius schreef een verslag van een indrukwekkende reis naar Rehoboth.

  Lees meer  

 • Mary

  Welkom MaryTheresa Mbisa

  Sinds een aantal weken is MaryTheresa Mbisa, op proef, als teacher werkzaam in het schoolprogramma. We hopen dat ze snel onderdeel kan worden van ons vaste team. Benieuwd naar ons complete team? Kijk dan verder.

  Lees meer  

 • IMG_0196

  Hier volg je de vrouwenreis

  De vrouwenreis is al even onderweg. Wil je het volgen? Klik dan op de link in dit bericht, dan krijg je iedere dag een update. Wordt je enthousiast, dan kun je je gelijk opgeven. 

  Lees meer  

 • Katinka

  Nieuwe medewerker: Katinka

  Sinds twee weken hebben we een nieuwe medewerker uit Nederland op het René Kids Centre. De 23-jarige Katinka, uit Lisse, gaf haar baan in Nederland op. "Het geeft mij veel voldoening om mensen te helpen die het nodig hebben."

  Lees meer  

 • ben

  Werken aan talent in de schoolklas

  Op de dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen hebben we drie schoolklassen op het René Kids Centre. Dit is voor jongeren van 14 jaar en ouder die nog nooit naar school zijn geweest of maar een gedeelte van hun basisschool hebben afgerond. Voor deze jongeren is er geen mogelijkheid om terug te keren in het reguliere onderwijs.

  Lees meer  

 • Kidsclub-25

  Outreach in Uisieb

  De Kidsclub trekt wekelijks honderden kinderen naar het René Kids Centre. Maar ook buiten Block E zijn medewerkers van het RKC actief om kinderen voor even een veilige plek te bieden. In Uisieb bijvoorbeeld, een klein plaatsje buiten Rehoboth waar een hostel is waar kinderen worden opgevangen om naar school te kunnen gaan.

  Lees meer  

 • Mais hoog (2)

  Bloeiende gewassen in Rehoboth

  De gewassen groeien en bloeien in Namibië. Dankzij de regen, dankzij het irrigatiesysteem en dankzij de bevlogen inzet van acht lokale medewerkers en Arjan van den Berg. De eerste maïs is zelfs geoogst.

  Lees meer  

 • RKCP5

  Succesvolle schaatstocht op de Weissensee

  24 schaatsers gaven alles op de Weissensee en schaatsten totdat ze niet meer konden. De eindstand is nog niet bepaald, maar de tussenstand is momenteel ruim 40.000 euro! Een fantastische bijdrage voor het werk van het René Kids Centre.

  Lees meer  

 • DSC03398

  De eerste geiten op de RKC Rehoboth Farm

  De ontwikkeling van onze RKC Rehoboth Farm is sinds de zomer van 2015 in een stroomversnelling gekomen. Er is een irrigatiesysteem aangelegd, een beheerderswoning gebouwd, de eerste gewassen groeien en nu zijn er ook geiten!

  Lees meer  

 • film1

  Mini-docu van ons project

  Er gebeurt van alles in Block E in Rehoboth, maar hoe laat je nu de problematiek van deze wijk goed zien? We hebben een professionele film gemaakt gemaakt. In 10 minuten tijd weet je precies waarom we doen wat we doen. 

  Lees meer  

 • Schermafbeelding 2015-12-28 om 14.45.07

  Nieuwsbrief december 2015

  Tussen Kerst en Oud & Nieuw hebben we een nieuwe nieuwsbrief naar ons adressenbestand gestuurd. Over Petrina, van tienerzwangerschap naar keukenmanager. Wilfred en Willemien vertellen over hun vertrek na zes jaar gewerkt te hebben op het RKC. We laten zien hoe een stel na zestig jaar huwelijk eindelijk weer bij elkaar in dezelfde kamer kan slapen. Er staat ook een update in over de Rehoboth Farm, over groene vingers in Afrikaans zand. 

  Lees meer  

 • Portretten-19

  Afscheidsinterview Wilfred en Willemien

  Na zes jaar terug naar Nederland

  Wilfred en Willemien van den Bosch waren maar liefst zes jaar in Namibië. In december gingen ze terug naar Nederland. Ze stonden aan de basis van veel van de programma’s die plaatsvinden op het René Kids Centre, de financiële boekhouding en organisatie rondom de bouw van het centrum. Ze blikken terug: “We zijn pioniers. Ons deel zit erop.”

  Lees meer  

Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen uit Namibië, van lopende projecten tot evenementen.
188