Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85
 • WhatsApp Image 2020-04-10 at 23.00.01 (1).jpg

  RKC deelt voedselpakketten uit in Block E

  Corona… het treft niet alleen Nederland, maar ook Namibië. Het land is inmiddels in lockdown. Dat is extra moeilijk voor de armste mensen van het land, die vaak van dag tot dag leven en de deur wel uit moéten om aan eten te komen.

  Lees meer  

 • WhatsApp Image 2019-11-11 at 23.20.42

  Vanaf het moment dat de bal rolt, zijn deze kinderen al hun zorgen, verdriet en pijn vergeten

  “Vanaf het moment dat de bal rolt, zijn deze kinderen al hun zorgen, verdriet en pijn vergeten.” Het raakt Herbert van Werven en zijn gezin, tijdens hun bezoek aan het René Kids Centre in Namibië. Daarom heeft Heicom besloten de RKC soccer academy voor drie jaar te sponsoren. Een gesprek met het gezin over hun ervaringen op en rond het René Kids Centre.

  Lees meer  

 • sport en spel header.jpg

  Video: RKC day-care

  VIDEO | Een kleine impressie van onze day-care. We hebben twee groepen van ongeveer twintig kinderen. Olivia Diergaardt, één van de juffrouwen: "Ik geniet er enorm van om met kinderen te werken. Prachtige kinderen zijn het!"

  Lees meer  

 • WhatsApp Image 2019-09-11 at 10.11.23.jpeg

  Fysieke progressie bij kids in Namibië

  Eind juli was René opnieuw op het kids centre, samen met de familie Van Werven uit Oldebroek. Hoewel het vakantietijd was in Namibië, draaiden de programma’s nog een week door. Zoals beloofd nog een kleine update over de stand van zaken op het RKC.

  Lees meer  

 • IMG_1749.jpg

  Als totaal onverwachts je grootste droom uitkomt…

  Het was één van zijn grootste dromen, maar al sinds de oprichting van het René Kids Centre leek realiteit buiten handbereik. Eigenlijk had hij de droom al een beetje geparkeerd. Maar tijdens de laatste reis van René Ruitenberg naar Namibië werd deze droom vervuld: de start van een RKC soccer academy. Een bijzonder verhaal.

  Lees meer  

 • thumb rkc speel.jpg

  Foto’s vertellen het verhaal van Time 2

  Terwijl de winter zijn hoogtepunt bereikte, startte het René Kids Centre met Time 2. Op 8 juli reisde René Ruitenberg opnieuw naar Namibië, samen met Henri van de Ruitenbeek, Gert en Joanne en de kleine Levi Ruitenberg. Ze maakten daar het begin van de day-care mee, het nieuwe programma dat per 1 juli draait. In zes foto’s vertelt René meer over deze reis naar Namibië en de ontwikkelingen op het RKC.

  Lees meer  

 • WhatsApp Image 2019-06-24 at 15.37.08

  De start van Time 2

  2017: een jaar van herbezinning. 2018: de start van onze activiteiten vanuit een nieuwe structuur. 2019: de start van Time 2. Een nieuwe start op een ‘nieuw’ RKC. Vijf vragen aan René Ruitenberg.    

  Lees meer  

 • DSC_5925 (2)

  Nieuw begin

  Het nieuwe jaar is alweer onderweg. Het René Kids Centre wenst u allen een gezegend, gezond en vruchtvol 2019 toe.

  Lees meer  

 • Erik.jpg

  Elke dag 10 kilometer hardlopen voor het RKC. Erik doet het!

  In 2017 bezocht Erik de Knoop het Rene Kids Centre in Rehoboth. “Deze ondersteuning maakt het verschil. Ik besloot in actie te komen.”

  Vijf vragen aan Erik.

  Lees meer  

 • MIE-00947.jpg

  Opnieuw een recordopbrengst voor de René Kids Centre Golfdag

  Windkracht 4 tot 6, mistig, tikkeltje vochtig en het geluid van schreeuwende meeuwen; welkom op de Kennemer Golf & Country club. Dit jaar mogen we op deze prachtige golfbaan aan de kust de Goedendoelendag invullen. Dit betekent dat we gekozen zijn als ‘goede doel van het jaar’ en de baan gratis mogen gebruiken. Wat een geweldige weelde om op een top 10 baan in Nederland bijeen te mogen komen om te golfen voor het RKC.

  Lees meer  

 • ouderen2

  Nieuwsbrief extra: Ouderenochtend

  De visie van het RKC is het meest gericht op kinderen, toch zijn we dit jaar begonnen om aandacht te schenken aan de ouderen. Oma Magdalena zei altijd: de gebeden, aandacht, liefde en zorg voor de kinderen is enorm belangrijk; je ziet in de Afrikaanse cultuur vaak dat opa’s en oma’s zorgdragen voor de kleine kinderen van hun familie en/of vrienden . Deze opa’s en oma’s worden vaak vergeten en hebben echt een heel zwaar leven, er wordt vaak misbruik gemaakt van deze vaak warme en liefdevolle mensen.

  Lees meer  

 • agra2

  Nieuwsbrief extra: Terugblik agra

  De winter is voorbij en we kunnen de handen weer heerlijk uit de mouwen steken. Vanaf half augustus zijn we begonnen om de plots zaaiklaar te maken. Alle medewerkers vormen een team van twee. Dit betekent dat elke eerste-medewerker een nieuwe medewerker begeleidt en onderwijst. Elk team is verantwoordelijk voor vijf plots, vier voor het agra en één voor hunzelf. Daar hebben we voor gekozen om ze een extra stimulans te geven. Hun eigen plot kunnen ze zelf zaaien en oogsten. De opbrengst is ook voor hunzelf.

  Lees meer  

188