Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85
 • 177

  Met de huiswerkklas een dagje naar Windhoek

  De laatste dag voor de vakantie doen we altijd iets leuks met de kinderen. Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zo ver! Dit keer bleven we niet in Rehoboth maar zijn we helemaal naar Windhoek gegaan. Nu is dit maar een uur rijden, maar de meeste kinderen zijn er nog nooit geweest. Lees hier meer over ons uitje met de kinderen!

  Lees meer  

 • 24

  Een begenadigd hardloper!

  Wendelinus is één van onze Namibische medewerkers. Naast dat hij hier als terreinmedewerker werkt, helpen wij hem ook om aan zijn sportcarrière te werken. Wendelinus is een hardloper met zeer veel talent. Lees hier hoe we hem begeleiden om zijn talent nog verder te ontwikkelen!

  Lees meer  

 • 147

  Sarah’s geld goed besteed!

  Zoals u een tijdje geleden heeft kunnen lezen heeft Sarah Pruim (9 jaar) geld ingezameld voor de kinderen in het ziekenhuis in Rehoboth. Zelf weet ze hoe het is om een poos in het ziekenhuis te liggen. En juist daarom wil ze graag ook iets betekenen voor de kinderen in Rehoboth die in het ziekenhuis liggen. Ze heeft kaarten verkocht en heeft hiermee geld opgehaald. Dit heeft een mooi bedrag opgeleverd waarvoor we veel hebben kunnen kopen. Lees hieronder wat we voor de kinderen in het ziekenhuis hebben gekocht!

  Lees meer  

 • 113

  Het verhaal van James

  Vandaag wil ik u voorstellen aan James. James is net 16 geworden en zit in graad 7. Hij gaat keurig elke dag naar school. ’s Middags komt hij altijd met veel plezier naar het René Kids Centre, naar de huiswerkklas.
  Het is goed om te zien hoe James geniet van het naar school gaan en de huiswerkklas, maar dit is absoluut niet altijd zo geweest....

  Lees meer  

 • 111

  Een bezoek aan supermarkt 'de Spar'

  Een paar weken geleden zijn de kinderen van de schoolklas bij supermarkt 'de Spar' wezen kijken, om een indruk te krijgen wat voor werk er in een supermarkt wordt gedaan. Lees hier meer over dit bezoekje aan de supermarkt!

  Lees meer  

 • 107

  Dankbaar voor deze mooie acties!

  Dankbaar zijn we voor alle acties die overal in het land worden gehouden om geld in te zamelen voor het Kids Centre in Namibie. Hier lees je twee verslagen van verschillende acties.

  Lees meer  

 • 84

  Hoop voor de toekomst

  Deze week heeft Auke Drost, één van de Nederlandse medewerkers in Namibië, een stuk geschreven voor op de site. Een stuk waarin de volgende tekst centraal staat: “Komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven” (mattheus 11:28).  Hier volgt een korte overdenking over hoe we deze tekst ook kunnen toepassen op hoe we met de kinderen op het René Kids Centre om kunnen gaan.

  Lees meer  

 • 75

  Teambuildings weekend; een verslag van medewerker Maureen

  Een paar weken terug is er een teambuildingsweekend met het team van het RKC in Namibie gehouden. Een hele belevenis voor velen. Maureen helpt elke maandag mee bij de kidsclub en doet schoonmaak werkzaamheden op het Kids Centre. Lees hier haar verslag van dit weekend. 

  Maureen heeft het stukje in het Afrikaans geschreven, in cursieve letters staat de vertaling eronder.

  Lees meer  

 • 66

  Netwerkgolfdag groot succes

  16 mei, jongsleden vond de eerste R.K.C. golfdag plaats. Wepro organiseerde samen met de AW Groep en Heicom een netwerkgolfdag voor zakelijke relaties van de drie partijen en dit evenement zorgde ervoor dat er voor het René Kids Centre een prachtig bedrag werd opgehaald om de bouw van het kids centre te stimuleren.

  Lees meer  

 • 63

  Sarah 9 jaar: 'ik denk dat de kindjes daar het harder nodig hebben dan ik'

  Sarah Pruim is 9 jaar oud en op deze jonge leeftijd al één van de ambassadrices van Stichting Opkikker. Deze stichting organiseert uitjes voor ernstig- of chronisch zieke kinderen. Daarnaast kunnen we haar ook ambassadrice noemen van het René Kids Centre. Wellicht denkt u nu: ‘een meisje van 9 jaar al ambassadrice?’ Hier gaat een lang verhaal aan vooraf, waarin Sarah veel heeft moeten doorstaan.

  Lees meer  

 • 58

  Opstarten = opzoeken

  Na een vakantie is het voor zowel de kinderen als de werknemers altijd even opstarten. Weer wennen aan de wekker die ’s ochtends vroeg gaat (3x checken of je de wekker daadwerkelijk op de goede tijd hebt gezet), zorgen dat je het lesmateriaal klaar hebt liggen, het eten en drinken ingekocht, kortom zorgen dat hetgeen wat je geregeld kunt hebben, geregeld is. Wat wij als teachers niet kunnen regelen van te voren zijn de kinderen. Hoeveel kinderen komen de eerste schooldag opdagen…?

  Lees meer  

 • 53

  Visser fietst voor René Kids Centre Namibië

  Visser is een totaalleverancier voor de Bouw, Infra en aanverwante sectoren. Een grote groep medewerkers van dit bedrijf fietste de Amstel Gold in Limburg. Hier volgt het verslag van hun website:

  Lees meer  

188