Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85
  • 293

    RKC Marathon en Fundag

    Zaterdag 9 november was het weer zover, de jaarlijkse hardloopwedstrijd van het RKC. Lees hier over hoe dit verlopen is!

    Lees meer  

  • 290

    Een boek van vrouwen voor vrouwen!

    Sinds kort is er een nieuw boek uitgebracht: FEM! Een dagboek met 101 overdenkingen van vrouwen voor vrouwen. Achterin het boek wordt het René Kids Centre genoemd en een gedeelte van de opbrengst van dit boek gaat naar de naaldwerkgroep van het René Kids Centre. Zo worden er met dit boek ook weer vrouwen in een ander werelddeel geholpen. Het René Kids Centre is blij met dit initiatief! Lees er hier meer over!
     

    Lees meer  

  • 284

    Uit de gevangenis...

    Op 12 september 2013 schreven we over de “juveniles”. Een nieuw programma binnen het RKC. Twee keer in de week wordt er letterlijk les gegeven aan de jongeren in de gevangenis. Door het regelmatige contact horen we hoe hun situatie ervoor staat. Vaak kunnen de jongeren wel eerder uit de gevangenis, maar dan moet er een borg betaald worden. Echter als jezelf geen geld hebt en je ouder(s) komen om allerlei (vage) redenen niet opdagen, blijf je zitten in je cel. Reden voor het Kids Centre om met twee jongens een overeenkomst aan te gaan.

    Lees meer  

  • 263

    Onderwijs alleen voor kinderen?

    Een ieder die bekend is met het René Kids Centre weet dat onze doelgroep bestaat uit de kinderen van Block E. Zij komen op de Kidsclubs voor Bijbelsonderwijs. Jongeren die niet meer terecht kunnen op de reguliere basisscholen, kunnen terecht in onze schoolklassen. Op de middagen komen er kinderen voor de huiswerkklassen, extra hulp en begeleiding na schooltijd. Maar het RKC biedt ook onderwijs aan volwassen, namelijk aan onze medewerkers. Lees hier meer over hoe dit gaat!

    Lees meer  

  • 271

    Een geslaagde kampweek!

    Afgelopen week was het zover, het jaarlijkse schoolkamp voor de schoolklasjongeren. Afgelopen maanden waren de jongeren er al druk mee. Ze moesten 20 muntjes sparen om mee te mogen. Die muntjes konden ze verdienen door werkjes te doen. En uiteindelijk hadden ze allemaal genoeg muntjes gespaard om mee te mogen. Lees hier hoe de week is verlopen!

    Lees meer  

  • 256

    Kidsclub-reachout weer een groot succes!

    Al eerder schreven we op de site over de Kidsclub-Reachout. Een nieuw programma wat we zijn gestart en waarbij we op de woensdagmiddagen op meerdere plekken Kidsclub houden. We wisselen af tussen drie plaatsen. Afgelopen week waren we in Usib, bij een hostel. Lees hier hoe dit is gegaan!

    Lees meer  

  • 204

    280 kinderen bereikt in Kawuki!

    Als René Kids Centre team in Namibië hadden we het verlangen om meer naar buiten te treden. We dachten hier over na en er kwam een plan, een Kidsclub Outreach. Niet alleen onze kinderen in Block E bereiken, maar ook andere kinderen in Rehoboth! Woensdag 4 september werd dit plan voor het eerst uitgevoerd. Lees hier hoe dit gegaan is!

    Lees meer  

  • 199

    RKC Sponsorloop tijdens de Vechtloop in Maarssen

    Hier volgt een verslag van Martin Noordzij over de sponsorloop voor het RKC in Maarssen. 

    Lees meer  

  • 177

    Met de huiswerkklas een dagje naar Windhoek

    De laatste dag voor de vakantie doen we altijd iets leuks met de kinderen. Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zo ver! Dit keer bleven we niet in Rehoboth maar zijn we helemaal naar Windhoek gegaan. Nu is dit maar een uur rijden, maar de meeste kinderen zijn er nog nooit geweest. Lees hier meer over ons uitje met de kinderen!

    Lees meer  

  • 24

    Een begenadigd hardloper!

    Wendelinus is één van onze Namibische medewerkers. Naast dat hij hier als terreinmedewerker werkt, helpen wij hem ook om aan zijn sportcarrière te werken. Wendelinus is een hardloper met zeer veel talent. Lees hier hoe we hem begeleiden om zijn talent nog verder te ontwikkelen!

    Lees meer  

  • 147

    Sarah’s geld goed besteed!

    Zoals u een tijdje geleden heeft kunnen lezen heeft Sarah Pruim (9 jaar) geld ingezameld voor de kinderen in het ziekenhuis in Rehoboth. Zelf weet ze hoe het is om een poos in het ziekenhuis te liggen. En juist daarom wil ze graag ook iets betekenen voor de kinderen in Rehoboth die in het ziekenhuis liggen. Ze heeft kaarten verkocht en heeft hiermee geld opgehaald. Dit heeft een mooi bedrag opgeleverd waarvoor we veel hebben kunnen kopen. Lees hieronder wat we voor de kinderen in het ziekenhuis hebben gekocht!

    Lees meer  

  • 113

    Het verhaal van James

    Vandaag wil ik u voorstellen aan James. James is net 16 geworden en zit in graad 7. Hij gaat keurig elke dag naar school. ’s Middags komt hij altijd met veel plezier naar het René Kids Centre, naar de huiswerkklas.
    Het is goed om te zien hoe James geniet van het naar school gaan en de huiswerkklas, maar dit is absoluut niet altijd zo geweest....

    Lees meer  

188